Als je rolluiken gaat kopen dan gaat het vaak om een redelijke investering. Het is daarom goed om te weten welke rolluiken garantieregeling er is voor de rolluiken welke je gaat kopen. Een rolluik heeft een levensduur van grofweg 15 jaar. Natuurlijk kun je soms langer met een rolluik doen als je er goed voor zorgt. Ook zal natuurlijk een rolluik aan de binnenkant wat langer mee gaan. Het is natuurlijk niet mogelijk om zo lang een rolluiken garantieregeling af te geven. Het is echter wel mogelijk om een rolluiken garantieregeling te krijgen van 5 jaren. Het is natuurlijk een uitstekende termijn.

Een keurmerk!

Het is goed om ook te letten of het bedrijf is aangesloten bij een keurmerk. Er zijn verschillende keurmerken waar je op kunt letten. Zo is er het SKG Komo keurmerk, het politiekeurmerk Veilig Wonen en het CE Marketing keurmerk.

Het SKG-KOMO keurmerk

Dit keurmerk is een waar symbool voor zekerheid en vertrouwen. Hele processen en ook diensten en bouwproducten zijn verzekerd van kwaliteit met dit keurmerk. Als rolluiken voorzien zijn van dit keurmerk dan is het een garantie om hier volop van te kunnen genieten.

Het Politiekeurmerk veilig wonen

Het is ook goed om te letten op dit keurmerk. Het helpt particulieren om te ontdekken hoe veilig en zeker een woning is tegen inbraken. Een rolluik met dit keurmerk zorgt trouwens ook op de mogelijkheid om een korting te krijgen op de premies van een inboedelverzekering.

Het CE Marketing keurmerk

Dit keurmerk toont aan dat fabrikanten nagenoeg geen fouten maken in hun fabricage proces. Bij het kopen van een rolluik is het dus slim om hier ook op te letten.