Een garagepoort biedt je huis veel extra veiligheid. Veel mensen hebben waardevolle voorwerpen in hun garage liggen, waardoor garages interessante doelwitten zijn voor dieven om hun slag te slaan. Door een garagepoort te plaatsen, is je woning beter beschermd tegen inbrekers. Garagepoorten zijn namelijk van sterke materialen gemaakt en bevatten bovendien verschillende extra veiligheidsopties, zodat de garagepoort automatisch blokkeert als een buitenstaander de deur probeert te openen.

Daarnaast wordt de isolatiewaarde van je huis verbeterd door een garagepoort te plaatsen. Omdat de lamellen van garagepoorten met schuim gevuld zijn, kan er minder kou en warmte van buiten naar binnen komen. Hierdoor blijft het in de winter lekker warm in huis en in de zomer lekker koel.

Er zijn twee soorten garagepoorten. Zo kun je kiezen voor een rolpoort, die hetzelfde werkt als een rolluik. Rolpoorten zijn erg geschikt voor garages met weinig ruimte, omdat de lamellen van de rolpoort in een kast oprollen. Hierdoor heb je geen installatie op je plafond nodig om een rolpoort te installeren. Een tweede mogelijkheid bij het plaatsen van garagepoorten is de sectionaal garagedeur. Een sectionaal garagedeur wordt bevestigd in een installatie die bestaat uit verschillende geleiders om de garagepoort optimaal te openen en sluiten.

Naast het type garagepoort, kun je ook kiezen op welke manier je de garagepoort wil bedienen. Zo kun je kiezen voor een handmatige bediening van de garagepoort of een elektrische bediening van de garagepoort. Garagepoorten met een handmatige bediening zijn goedkoper dan garagepoorten met een elektrische bediening, maar omdat garagepoorten doorgaans erg zwaar zijn wordt aangeraden toch voor de elektrische bediening te kiezen.