Rolluiken kennen vele voordelen. Zo zorgen ze niet alleen voor meer wooncomfort, maar ook voor meer privacy en een energiebesparing.

Wat kosten rolluiken?

Natuurlijk is het goed om de kosten van de rolluiken te kennen. De prijzen van de rolluiken zijn verschillend. Het hangt natuurlijk af van hoe groot je de rolluiken wilt hebben. Een vierkante meter aan rolluiken kost rond de 100 euro zonder de montage of bezorgkosten. Een rolluik met een elektrische bediening zal wat duurder zijn. Door bij verschillende aanbieders een offerte op te vragen is het mogelijk om een goed beeld te krijgen van de exacte kosten van jouw rolluiken.

Rolluiken verduisteren de woning en houden het huis koel

Het is heerlijk om te merken dat met de hulp van rolluiken het heerlijk koel blijft in je huis. Ook is het goed om te merken dat het heerlijk donker blijft in de woning. Door te kiezen voor rolluiken is het mogelijk om dus het aangenamer in je huis te krijgen en ook om de zon buiten je huis te houden.

Een betere isolatie

Door gebruik te maken van rolluiken is het mogelijk om in de koude wintermaanden je huis beter te isoleren. Door je woning te voorzien van rolluiken ontstaat er een extra laag van lucht voor je woning. De koude lucht van buiten kan hierdoor minder gemakkelijk naar binnen komen. Er is immers een extra laag tussen de kamer en de buitenlucht gekomen. Een gesloten rolluik kan helpen om tot twintig procent aan energie te besparen.

Een extra bescherming met rolluiken

Rolluiken houden weersomstandigheden als regen en wind beter buiten de deur. Daarnaast is het ook mogelijk om geluiden beter buiten de woning te houden. Hetzelfde geldt voor inbrekers. Rolluiken bieden een extra obstakel voor hun om je woning in te kunnen komen. Hierdoor is het moeilijker om je woning in te kunnen komen. Het geeft natuurlijk een goed gevoel.