Rolgordijnen worden niet alleen gebruikt in woningen, winkels, restaurants en hotels, maar ook in kantoren. Omdat rolgordijnen niet alleen sfeer toevoegen maar zeker ook op praktisch gebied van meerwaarde kunnen zijn in een kantoorpand, zijn dit soort gordijnen erg populair in kantoorpanden.

In een kantoorpand wordt doorgaans veel met computers en andere beeldschermen gewerkt. Echter, als een kantoorpand in de felle zon staat, kan er niet meer prettig met de beeldschermen gewerkt worden omdat men het scherm niet meer kan lezen door het felle zonlicht. Door rolgordijnen in het kantoorpand te bevestigen, kan men bij fel zonlicht de rolgordijnen gemakkelijk naar beneden doen en het zonlicht op deze manier buiten de deur houden. Op deze manier kan men ook met felle zon gewoon verder werken en is men dus productiever. Is de zon weer weg, dan kunnen de rolgordijnen weer gemakkelijk omhoog gedaan worden om het daglicht weer binnen te laten.

Ook in vergaderruimtes met grote beeldschermen, zijn rolgordijnen erg populair. Moet je een presentatie geven en wil je dat alle aandacht op jouw digitale presentatie gevestigd wordt? Dan kun je het rolgordijn in de vergaderruimte naar beneden doen, om de ruimte volledig te verduisteren en het beeldscherm met je presentatie meer op te laten vallen.

Tot slot kunnen rolgordijnen zeker extra sfeer toevoegen aan het kantoor. Rolgordijnen voor kantoor zijn er namelijk in vele soorten en maten, zodat je gemakkelijk een rolgordijn kan uitkiezen dat bij de rest van het kantoor past. Rolgordijnen voor kantoor zijn dus niet puur praktisch, maar kunnen ook zeker sfeer verhogend zijn en de kantoorruimte extra aankleden.