Wil je een rolgordijn ophangen in een vochtige ruimte, zoals een badkamer of een poolhouse? Dan is het verstandig eerst onderstaande tekst door te lezen, zodat je weet waar je op moet letten bij het aanschaffen van een rolgordijn voor vochtige ruimtes.

Niet ieder rolgordijn is namelijk geschikt om in een vochtige ruimte op te hangen. Dit komt omdat normale rolgordijnen vochtig worden in natte ruimtes, waardoor het materiaal wordt aangetast en er bijvoorbeeld schimmels ontstaan. Hang je een normaal rolgordijn op een vochtige ruimte, dan is de kans groot dat je dit rolgordijn snel weg kan gooien omdat het materiaal aangetast is, de rolgordijnen lelijke vochtplekken hebben gekregen of de rolluiken onder de schimmels zitten. Omdat dit zonde is van je geïnvesteerde geld, is het verstandiger om meteen een rolgordijn aan te schaffen dat speciaal gemaakt is om in vochtige ruimtes op te hangen. Zo weet je namelijk zeker dat je rolgordijn lang mee gaat en dat je niet te maken krijgt met vervelende vlekken en schimmels.

Rolgordijnen voor vochtige ruimtes worden namelijk gemaakt met speciale materialen, waardoor deze rolgordijnen beter beschermd zijn tegen schimmels en materiaalbeschadiging. Door de speciale materialen die voor rolgordijnen voor vochtige ruimtes worden gebruikt, kunnen schimmels bijvoorbeeld moeilijker hechten en zullen de rolgordijnen niet verweren.

Over het algemeen zijn rolgordijnen voor vochtige ruimtes duurder dan normale rolgordijnen, omdat er speciale materialen worden gebruikt. Misschien zie je het niet zo zitten om meer geld uit te geven aan een rolgordijn, maar als je langer wil genieten van je rolgordijn is het wel aan te raden een rolgordijn voor vochtige ruimtes aan te schaffen.