Als een rolgordijn versleten is en niet meer naar behoren werkt, is het verstandig het rolgordijn te vervangen. Bij het vervangen van een versleten rolgordijn, zijn er drie opties.

Ten eerste kan het koordje van het rolgordijn kapot zijn, waardoor het rolgordijn niet meer naar behoren bediend kan worden en je dus eigenlijk niets meer aan het rolgordijn hebt. In dit geval kun je het koord vervangen door het rolgordijn los te halen, het kapje op de as van het rolgordijn te verwijderen en vervolgens de ketting te vervangen. Een nieuw koord of een nieuwe ketting is in verschillende soorten winkels verkrijgbaar, zoals woonwinkels en bouwmarkten.

Naast het koordje, kan ook het rolgordijn zelf kapot zijn of om een andere reden aan vervanging toe zijn. Is de stof van je rolgordijn kapot of ben je toe aan een nieuwe stof omdat het oude rolgordijn niet meer bij je huidige inrichting past? Dan kun je een nieuw rolgordijn doek laten maken door een gespecialiseerde aanbieder. Dit doe je door de maten van je rolgordijn op te geven, een nieuwe stof te kiezen en deze te bestellen. Verschillende aanbieders van de stoffen van rolgordijnen vind je eenvoudig door in Google te zoeken op termen als ’doek rolgordijn vervangen’ of ’rolgordijn vervangen’.

Tot slot kan een rolgordijn zo versleten zijn, dat het rolgordijn helemaal vervangen moet worden. In dit geval kun je het beste niet de onderdelen afzonderlijk vervangen, maar gewoon een nieuw rolgordijn bestellen. Als dit nieuwe rolgordijn binnen is, kun je het oude rolgordijn eenvoudig verwijderen en de nieuwe plaatsen.