Er zijn verschillende soorten rolgordijnen. Wil je een rolgordijn aanschaffen, dan kun je bijvoorbeeld kiezen uit een verduisterend rolgordijn en een transparant rolgordijn. Verduisterende rolgordijnen worden vaak aangeschaft om praktische redenen, bijvoorbeeld om een slaapkamer perfect te kunnen verduisteren. Transparante rolgordijnen daarentegen, worden voornamelijk gebruikt om een ruimte aan te kleden en op te leuken. Het feit dat transparante rolgordijnen voornamelijk worden gebruikt als aankleding van een woning, komt vanwege het feit dat een transparant rolgordijn gewoon licht doorlaat en dus niet echt gebruikt kan worden voor praktische doeleinden.

Transparante rolgordijnen zijn er in vele soorten en maten. Omdat transparante rolgordijnen voornamelijk aanschaft worden om een woning meer sfeer te geven, is het belangrijk dat er voldoende keuze is uit verschillende rolgordijnen, zodat je een rolgordijn kan kiezen dat precies bij jouw inrichting past. Bij het aanschaffen van een transparant rolgordijn, kun je bijvoorbeeld kiezen uit verschillende kleuren en verschillende motieven. Zo kun je bij het aanschaffen van een transparant rolgordijn kiezen voor een rolgordijn met een bepaalde structuur, een rolgordijn met lichte streepjes of een effen rolgordijn in een specifieke kleur die goed bij jouw woning past.

Let wel op, want zoals eerder vermeld is een transparant rolgordijn niet verduisterend. Wil je een rolgordijn aanschaffen om praktische redenen, bijvoorbeeld om je slaapkamer perfect te verduisteren, dan kun je beter kiezen voor een verduisterend rolgordijn. Wil je echter een rolgordijn aanschaffen om je inrichting wat meer sfeer te geven of wat meer karakter te geven aan je woning, dan is een transparant rolgordijn wellicht iets voor jou.