De prijzen van rolgordijnen zijn afhankelijk van enkele factoren. Ten eerste is de prijs van een rolgordijn afhankelijk van het merk achter het rolgordijn. Er zijn namelijk verschillende rolgordijnen merken, die ieder weer andere prijzen hanteren. Door je te verdiepen in de verschillende merken rolgordijnen en de gemiddelde prijzen die deze merken hanteren, kun je een rolgordijn merk kiezen dat bij je budget past.

Daarnaast zijn rolgordijnen prijzen afhankelijk van het type rolgordijn dat je bestelt. Zo kun je een normaal rolgordijn kiezen, maar kun je ook een duo rolgordijn aanschaffen. Een duo rolgordijn is over het algemeen duurder dan een normaal rolgordijn, dus hier dien je rekening mee te houden bij het aanschaffen van een rolgordijn. Bovendien kun je bij het aanschaffen van een rolgordijn kiezen uit een transparant rolgordijn, een semi transparant rolgordijn en een verduisterend rolgordijn. Ook de prijzen van deze verschillende type rolgordijnen is afhankelijk per type.

Tot slot bepaalt de uitvoering van het rolgordijn voor een groot deel de prijs. Onder de uitvoering van het rolgordijn vallen onder andere het materiaal waar het rolgordijn van gemaakt is en de manier waarop het rolgordijn bediend wordt. Kies je voor een rolgordijn met luxe materiaal en een elektrische bediening? Dan is je rolgordijn duurder dan wanneer je voor een wat goedkoper materiaal kiest en een handmatige bediening.

Omdat er zo veel verschillende soorten rolgordijnen zijn met verschillende prijzen, kun je helemaal zelf bepalen hoeveel geld je uit wilt geven aan je rolgordijn. Op basis van dit budget kun je vervolgens een rolgordijn kiezen dat niet alleen bij je wensen en eisen past, maar ook binnen je budget valt.