Rolgordijnen zijn er in vele soorten en maten. Omdat er zo veel verschillende soorten rolgordijnen zijn, heb je bij het aanschaffen van rolgordijnen de keuze uit vele verschillende uitvoeringen, structuren, materialen en kleuren.

Omdat een rolgordijn een grote bijdrage kan leveren aan de sfeer in de ruimte, is het belangrijk dat de kleur van het rolgordijn bij de rest van het interieur past. Wil je een rolgordijn aanschaffen voor een donkere kamer en wil je dat het rolgordijn perfect bij deze kamer past? Dan doe je er goed aan een donkerkleurig rolgordijn aan te schaffen, zoals een rolgordijn in de kleur donkerblauw. Wil je een rolgordijn in een witte ruimte bevestigen, dan is een donkerblauw rolgordijn waarschijnlijk niet de beste optie.

Uiteraard kun je bij het aanschaffen van een rolgordijn niet alleen kiezen uit rolgordijnen met effen kleuren, maar ook uit rolgordijnen met patronen van verschillende kleurencombinaties. Wil je een rolgordijn dat opvalt en zeker niet saai is, dan kun je een rolgordijn met een interessante structuur en kleurencombinatie aanschaffen. Ben je op zoek naar een kleurrijk rolgordijn voor de kinder- of speelkamer? Dan kun je natuurlijk kiezen voor een effen rolgordijn in een felle kleur, maar je kan de kinder- of speelkamer ook extra interessant maken met een rolgordijn met verschillende kleurencombinaties.

Omdat er zo veel verschillende kleuren beschikbaar zijn, kan het lastig zijn het perfecte rolgordijn aan te schaffen. Door proefjes van rolgordijnen in verschillende kleuren mee naar huis te nemen en deze voor het raam te houden en te vergelijken met het interieur in de betreffende ruimte, vindt je gemakkelijker het perfecte rolgordijn met de juiste kleur.