Wil je een rolgordijn aanschaffen, dan heb je de keuze uit een normaal rolgordijn en een duo rolgordijn. Op deze pagina lees je wat een duo rolgordijn is, zodat je op basis van deze informatie kan kiezen of een duo rolgordijn iets voor jou is, of niet.

Het verschil tussen een normaal rolgordijn en een duo rolgordijn zit in het feit dat een duo rolgordijn uit dubbele lagen bestaat, met een doorschijnende baan en een gekleurde baan. Deze horizontale banen bewegen over elkaar heen, waardoor je zelf de lichtinval van het duo rolgordijn kan reguleren door het rolgordijn naar boven en naar beneden te doen. Zo kun je zelf bepalen of je veel, een beetje of weinig lichtinval wil. Omdat je dit zelf kan bepalen en dus veel controle hebt over de lichtinval in je woning, is het duo rolgordijn erg gebruiksvriendelijk. Daarnaast is het duo rolgordijn ook erg stijlvol en kan het zeker een bepaalde sfeer toevoegen aan je woning, afhankelijk van het soort duo rolgordijn dat je kiest. Door de hoge gebruiksvriendelijkheid van het duo rolgordijn en de stijlvolle uitstraling van dit soort rolgordijnen, is het duo rolgordijn erg praktisch en gewild. Het duo rolgordijn zie je dan ook vaak terug in Nederlandse huishoudens, in allerlei soorten en maten.

Bij het aanschaffen van duo rolgordijnen, kun je kiezen uit vele verschillende soorten. Hierbij kun je niet alleen de juiste afmeting kiezen, maar ook kiezen voor de gewenste stijl en kleur. Op deze manier kun je een rolgordijn aanschaffen dat precies bij de rest van je interieur en exterieur past, voor een prachtig geheel en een mooie sfeer in je woning.