Er zijn vele verschillende soorten zonnewering. Een mooie zonwering helpt je om de warmte en de zonnestralen uit je huis te houden. Je gordijnen, bankstel en andere zaken hebben hierdoor minder te lijden onder de hete zonnestralen. Als je een keer een keuze hebt gemaakt voor markiezen, een uitvalscherm of bijvoorbeeld een knik arm scherm dan moet je gaan beslissen of je deze zonwering zelf gaat plaatsen of dat je dit laat doen. Zonwering plaatsen is geen complexe klus, maar je moet wel weten waar je mee bezig bent.

Wat kost een zonwering plaatsen?

Natuurlijk ligt het eraan welke soort zonnewering je hebt gekozen. Zo liggen de kosten van een screen plaatsen natuurlijk een stuk lager dan wanneer je een groot knik arm scherm laat zetten. Gemiddeld moet je rekenen op zo’n rekening van 50 tot 200 euro per zonwering. Door direct meerdere zonweringen te plaatsen kan je nog wel wat korting bedingen trouwens.

Doe je het zelf?

Als je handig bent dan kun je ook overwegen om het zelf te doen. Natuurlijk moet je dan wel de juiste gereedschappen in huis hebben en beschikken over twee rechterhanden. Ook is het slim om het niet alleen te doen. Zeker niet als het om een groter zonnescherm gaat.

De eerste verdieping!

Als je hoger dan de begane grond moet gaan werken en je hebt geen goede ladder of ander materiaal o de zonwering te plaatsen dan kun je dit het beste door de vakmensen laten doen. Ze hebben het juiste materiaal en weten precies waar ze mee bezig zijn. Je hoeft dan niet bang te zijn dat je brokken maakt om de zonwering plaatsen.