Er zijn verschillende zonwering modellen. Je kunt kiezen voor een goede zonwering welke perfect bij je huis past. Een zonwering helpt je om het zonlicht en ook de warmte buiten de woning te houden. Er is daardoor minder energie nodig om de woning koel te houden. In de winter helpt het ook om de warmte in de woning te houden. Daarnaast helpt een goede zonwering voor het verkrijgen van meer privacy. Er zijn verschillende zonwering soorten waaruit je kunt kiezen.

De vijf meest gekozen zonwering modellen

De vijf meest gekozen zonweringen zijn uitvalschermen, screens, markiezen, knikarmschermen en shutters. Graag bespreken we de verschillende soorten zonwering met je.

Een uitval scherm als een van de zonwering soorten

Een praktische en ook betaalbare zonwering is het uitvalscherm. Uitvalschermen zijn gemakkelijk te plaatsen. Ook zijn ze eenvoudig te bedienen. Tevens zijn uitvalschermen erg betaalbaar (goedkoop).

De knikarmschermen

Een knikarmscherm wordt steeds vaker gekocht. Het is ideaal voor boven een terras. Het zonnescherm kan mooi uitgezet worden en iedereen zit lekker onder het doek. Het is ook gemakkelijk om onder het knikarmscherm door te lopen.

Screens als een van zonwering soorten

Screens zijn een uitstekende manier van zonwering. Ze nemen weinig ruimte in beslag en ze steken ook niet uit. Ze zijn een mooie afwerking en passen door de verschillende kleuren uitstekend bij de woning. Ook zorgen ze voor een extra isolerende werking.

Markiezen

Markiezen hebben hun eigen stijlvolle uitstraling. Het is mooi om de ronde vormen en het doek met hout voor de ramen van een huis te zien. Het geeft een elegant uiterlijk en is bijzonder mooi om te zien. Lees verder op pagina markiezen.

De shutters

Een nieuwe vorm van zonwering zijn shutters. Het zijn luiken met horizontale latten die aan de binnenkant van de kozijnen worden gemaakt. Doordat de latten verstelbaar zijn is het mogelijk om te bepalen hoeveel zonlicht er in de woning komt.