Als je een huurwoning hebt dan wil je natuurlijk ook graag een mooie zonwering hebben. Je wilt er volop van gaan genieten. Als de verhuurder niet voor de zonwering wilt betalen dan is het goed voor de huurder om de zonwering mee te verhuizen. De zonwering meeverhuizen is vaak mogelijk. Ook als je de woning gekocht hebt wil je natuurlijk graag de mooie zonwering meeverhuizen als je de woning gaat verkopen. Het is goed om te ontdekken wat er allemaal mogelijk is om die mooie zonwering mee te nemen naar je nieuwe huis.

De binnen zonwering meeverhuizen

Het gemakkelijkste is om de zonwering, die binnen zit is het gemakkelijkste om mee te verhuizen. Je kunt de binnen zonwering gemakkelijk verwijderen en mee verhuizen naar je nieuwe woning. Je kunt natuurlijk overleggen met de nieuwe bewoners om de binnen zonwering over te nemen. Je kunt dan zelf voor je nieuwe woning binnen zonwering uitkiezen.

De buiten zonwering meeverhuizen

Het meeverhuizen van de zonwering buiten dan is dit vaak wat moeilijker dan wanneer het gaat om de binnen zonwering meeverhuizen. De buiten zonwering meeverhuizen is wat moeilijker. Je zult dan de zonwering lost moeten schroeven en opnieuw bevestigen aan je nieuwe woning. Je kunt door het verhuizen van je buiten zonwering de zonwering beschadigen. Het is dus slimmer om te overleggen met de nieuwe eigenaars of de nieuwe huurders om de zonwering niet mee te verhuizen, maar te verkopen aan hun. Zij kunnen er dan volop van genieten en je kunt zelf een nieuwe zonwering aanschaffen.
Als je twijfelt kun je natuurlijk altijd nog een euro opgooien voor kop of munt.