Als je van plan bent om markiezen aan te schaffen kun je de volgende tips gebruiken en kun je rekening houden met verschillende aandachtspunten. Zo kom je niet voor verrassingen te staan en kun je nog lang genieten van je de markiezen die je recent nog hebt aangeschaft.

Tip 1; kleuren
Bij het kopen van markiezen moet je er rekening mee houden dat je markiezen goed bij je huis moeten passen. De stijl en de kleuren moeten niet botsen met de stijl van het huis. Omdat markiezen al van zichzelf opvallend zijn is het verstandig om te kiezen voor een goede combinatie. Daarnaast kun je beter geen felle kleuren kiezen omdat je huis dan op een poppenkast kan lijken. De overgang ziet er dan niet goed uit en komen de kleuren op een vreemde manier naar voren. Laat ook een tekening maken door de markiezen leverancier om te zien hoe je huis of pand er uit komt te zien. Een computeranimatie zou nog beter zijn.

Tip 2; materialen
Verder moet je er rekening mee houden dat je niet voor goedkope materialen kiezen die niet lang meegaan. Het onderhouden en repareren van markiezen kan best duur zijn. Als je kiest voor duurzame materialen die lang meegaan kun je kosten besparen en zal de overlast hiervan ook veel minder zijn. Je markiezen moeten namelijk opvallen en zorgen dat mensen er naar kijken. Als deze vaak onderhouden en dus ingeklapt moeten worden, dan zijn ze niet te zien door voorbijgangers. En dat is zonde.

Tip 3; extra bescherming
Laat ten slotte je markiezen ook extra beveiligen tegen onweer en regenbuien. Een leverancier kan namelijk een extra kap toevoegen zodat er een extra bescherming is. Je doek gaat dan langer mee en zullen de stalen dragers ook niet snel stuk gaan. Je kunt hierbij kiezen uit hout, aluminium of kunststof. De prijzen verschillen en is het verstandig om te kijken wat het beste in je situatie en binnen je budget past.