Veel restaurants, cafés, winkels, hotels maar ook woningen maken gebruik van de vele voordelen die markiezen bieden. Markiezen kunnen de zon tegenhouden maar zijn ook nog eens stijlvol en geven je vastgoed een mooi aanzicht. Markiezen kun je namelijk ook laten bedrukken. Vooral bij commerciële doeleinden is het belangrijk dat de markiezen bij de gevel passen. Ook de huisstijl moet overeenkomen met de maak van de markiezen. Want op deze manier is het namelijk mogelijk om een geheel, dat goed aansluit tussen de gevel en de winkel, te vormen. En dat is mogelijk als je je markiezen laat bedrukken.

Markiezen kunnen voorzien worden van letter, cijfers, logo’s en andere soorten symbolen. Afhankelijk van het pand is het mogelijk om te kiezen voor een bepaalde uiting dat bij de stijl van het gebouw past. Een huisstijl dat terug te zien is in de markiezen is waar veel ondernemers voor kiezen.

Door middel van beschildering worden teksten en logo’s op de markiezen bedrukt en zijn deze flexibel. Goede producten van een degelijke kwaliteit zullen lang meegaan en de weersomstandigheden kunnen weerstaan. De belettering is daarnaast ook beschermt met een lak zodat deze niet stuk gaat bij bewegingen of wanneer de markiezen worden ingeklapt. Veel ondernemers kiezen ervoor om de markiezen te bedrukken omdat zij hun merknaam kunnen uiten. Vooral langs drukke wegen is het verstandig om te kiezen voor het laten bedrukken van je markiezen. Dit kun je doen op verschillende manieren, maar is het verstandig om niet al te creatief om te gaan met de mogelijkheden.