Een andere naam voor lamellen is verticale jaloezieën. Het zijn verticale panelen welke samen een lamellen gordijn vormen. Lamellen zijn ideaal om grote oppervlaktes van een raam af te ekken. Het is ook gemakkelijk te bedienen en ze zijn eenvoudig open te zetten. Ook zijn ze verkrijgbaar met een elektrische bediening. Gemak dient de mens. Of niet? De prijzen van lamellen lopen erg uiteen. Het is de kwaliteit, het materiaal, de keuze of het standaard lamellen mogen zijn of het op maat lamellen moeten zijn en natuurlijk de afmetingen welke het verschil maken.

Enkele prijsvoorbeelden van lamellen

Graag geven we je een prijsvoorbeeld van lamellen. Als je kiest voor kunststof lamellen ( de standaard soort met een hoogte van 250 centimeter en een breedte van 180 centimeter dan is het goed om te weten dat de lamellen prijs dan tussen de 80 euro en de 100 euro zal zijn. Als je de lamellen op maat wilt laten maken of als je voor een ander materiaal kiest zal de prijs wat hoger zijn. Natuurlijk betekent dat wel dat je zelf de lamellen kunt samenstellen en ervoor kunt zorgen dat alles goed bij het interieur past. Je krijgt een completer geheel waardoor je graag meer betaald voor de lamellen. Als je de exacte prijzen en mogelijkheden van jouw lamellen wilt leren kennen dan is het goed om met een vakman in gesprek te gaan en om een offerte op te vragen.

Enkele lamellen voordelen

Een van de belangrijkste voordelen van lamellen is dat ze onderhoudsarm zijn. Lamellen zijn vaak van kunststof of van aluminium. Je kunt de lamellen gemakkelijk schoonmaken met een sopje en een doek. Als je kiest voor lamellen van stof dan moet je ze wat zorgvuldiger schoonmaken.

Lamellen passen vaak ook goed in ieder interieur. Je kunt voor patronen en verschillende kleuren kiezen. Hierdoor is het mogelijk om te zorgen voor een mooi geheel met de rest van je inrichting.