Als je een dure zonwering gaat kopen dan wil je natuurlijk graag een goede zonwering garantie hierop. En eigenlijk verwacht je ook een zonwering garantie op de minder duurdere opties. Een goede buitenzonwering gaat een jaar of tien tot twintig mee en je wilt natuurlijk verzekerd zijn van service en zonwering garantie als hij dit niet haalt.

Hoe lang krijg je zonwering garantie?

Je kunt op de zonwering verschillende periodes garantie krijgen. Vaak krijg je op een buiten zonwering een jaar of vijf garantie. Een zonwering garantie voor de binnen zonwering is minder lang. Je moet dan rekenen op een jaar of een a twee. Het is dus afhankelijk van de soort zonwering welke je hebt hoe lang je er garantie op krijgt. En natuurlijk zal ook het merk zonwering allemaal een verschillende termijn hebben. Het is dus verstandig om dit altijd na te vragen.

De garantievoorwaarden van zonwering garantie

Als je eenmaal zonwering hebt en je wilt aanspraak doen op de garantie dan zal je wel aan de garantievoorwaarden moeten voldoen. Ten eerste moet je binnen de garantieperiode aanspraak maken op de garantie. En ten tweede kan het zijn dat je alleen maar garantie krijgt als de zonwering door een erkend vakman is geplaatst.

Een lang leven!

Om ervoor te zorgen dat de zonwering lang meegaat is het goed om de zonwering regelmatig en ook goed te onderhouden. Dit kan je doen door een jaarlijkse onderhoudsbeurt en ook om de zonwering regelmatig goed schoon te maken.