Een van de redenen om een stratenmaker in te huren is simpelweg omdat hij (of zij) over het juiste stratenmaker gereedschap beschikt. Het is mooi om te ontdekken wat er allemaal mogelijk is. Het is ook goed om te zien welke verschillende gereedschappen er allemaal zijn. Je hoeft ze niet te huren om zelf het straten te doen. En dat scheelt je dus ook geld. Je kunt dit in mindering brengen op het tarief wat de stratenmaker rekent en ontdekken dat een stratenmaker dan helemaal niet duur is. Laten we een aantal van het stratenmaker gereedschap bespreken.

Stratenmaker gereedschap: de bandzaag

Een bandzaag helpt een stratenmaker om trottoirbanden door te zagen. Het is een mooi en goed stuk gereedschap als je trottoirbanden of andere lange tegels moet doorzagen.

Stratenmaker gereedschap: de steenknippers

Een van de zaken welke iedere stratenmaker heeft is een steenknipper. Hiermee worden de stenen op maat gemaakt als ze aan het einde komen van het leggen.

Een trilplaat als stratenmaker gereedschap

De trilplaat is eigenlijk onmisbaar voor de stratenmaker. Als er een hele straat is gelegd met klinkers dan worden ze nog even nagetrild met de hulp van een trilplaat. Zo komt het straatje er mooi strak bij te liggen.

Er is nog meer!

Natuurlijk is er nog veel meer waardoor een stratenmaker zijn werk nog beter efficiënter kan doen. Daarnaast zijn er tal van hulpmiddelen om de rug goed te beschermen. Ook een kruiwagen of steekwagen hoort vaak tot het gereedschap van de stratenmaker. Er is volop stratenmaker gereedschap waardoor er een geweldig eindresultaat tot stand kan komen.