Het is goed om een goede stratenmaker in te huren. Als je een stratenmaker inhuurt via een bedrijf dan wil je natuurlijk dat ze goed betaald worden en niet misbruikt. Het is daarom goed om te weten dat er een stratenmaker cao is. In de cao wordt vastgelegd onder welke voorwaarden de stratenmakers werken en welke beloning hiervoor geldt. Ook staat er in de stratenmaker cao zaken over het pensioen en werkomstandigheden.

Een goede cao is belangrijk voor de stratenmakers

Een goede stratenmaker cao zal ervoor zorgen dat de stratenmaker op de juiste manier beloond wordt. Ook is het pensioen van de stratenmaker goed geregeld in de stratenmaker cao. En dat is natuurlijk niet direct van belang op dit moment, maar wel later als je met pensioen gaat. Je wilt natuurlijk een goed pensioen hebben om van alle jaren hard werken te kunnen genieten van je oudedag.

Een vuist!

Doordat alle stratenmakers samen een cao hebben is het mogelijk om een vuist te maken. Een vuist tegen de werkgevers en ook tegen de overheid. In de cao kunnen tal van afspraken worden vastgelegd over overuren, hoeveel je mag tillen als stratenmaker en ook hoeveel pensioen je opbouwt. Als stratenmaker is het verstandig om de stratenmaker cao goed door te nemen om goed op de hoogte te zijn.