De kosten van een serre kunnen sterk uiteenlopen. Het model, het merk en ook de materialen bepalen voor een groot deel de serre kosten. Natuurlijk is het uurloon voor de vakman welke de serre plaatst ook een groot deel van de totale serre kosten. Daarnaast kun je nog voor verschillende extra’s kiezen en zo de serre kosten verhogen of verlagen. Daarnaast worden de serre kosten bepaald door welke beglazing je neemt. Wil je goed isolerend glas? Zonwerend glas? En hoe groot wordt je hele serre eigenlijk? Hoe groter hoe meer serre kosten je zult hebben natuurlijk.

De isolerende werking van je serre en de serre kosten

Het milieu wordt steeds belangrijker in ons land. En ook als je een serre gaat plaatsen dan moet je daar goed rekening mee houden. Ga je namelijk ook in de winter veel in de serre zitten? Of wordt de serre een extra kamer? Dan wil je natuurlijk dat de serre goed verwarmd wordt. Je wilt dan ook dat alle energie niet door het raam verdwijnt. Je ziet dan namelijk letterlijk de euro’s het raam uit vliegen. Het is dus goed om voor je portemonnee en ook voor het milieu te kiezen voor goed isolerende ramen. Door te kiezen voor een goede isolatie houd je de warmte goed in de serre. En een kleine extra investering in een goed geïsoleerde serre zal je op de lange termijn geld gaan opleveren.

Wat zijn de serre kosten?

Graag geven we je een grove regel om een beeld te krijgen van de serre kosten. Je kunt immers serres krijgen met serre kosten van een paar duizend tot vele duizenden euro’s. Grofweg moet je rekenen op een prijs van 750 euro per vierkante meter aan serre kosten. Let op dat dit wel een grove regel is en deze kan afwijken afhankelijk van je persoonlijke wensen. Het beste is om een aantal serre specialisten uit te nodigen voor een offerte. Dan heb je een exacte prijs in de hand!