Een hovenier doet verschillende werkzaamheden. In de kern kun je de hovenier werkzaamheden terugbrengen tot drie taken. Ten eerste is het, het ontwerpen van een tuin. Daarnaast zal de hovenier ook het ontwerp kunnen omzetten naar realiteit door de tuin in te planten. Ten derde zal de hovenier ook het onderhoud van de tuin kunnen doen.

Hovenier werkzaamheden: Een ontwerp voor de tuin maken

Als je pas verhuisd bent of als je al vele jaren van dezelfde tuin geniet kan het tijd zijn om het ontwerp van de tuin aan te passen. Door een mooie tuin aan te leggen zul je meer van je huis gaan genieten. Daarnaast zal je huis ook in waarde stijgen aangezien de tuin een belangrijk onderdeel is van je woning. Het is dus slim om een hovenier in te schakelen om een mooiere tuin te krijgen.

Hovenier werkzaamheden: Een tuin aanleggen

Als er een ontwerp is dan kun je natuurlijk zelf besluiten om de planten te gaan poten. Het is echter slim om dit door vakmensen te laten doen. Ze weten precies waar welke soort grond moet komen en ook welke bemesting bij specifieke planten nodig is. De hovenier kan het ontwerp perfect omzetten naar realiteit.

Hovenier werkzaamheden: Een tuin onderhouden

Een van de andere werkzaamheden is natuurlijk om een mooie tuin ook daadwerkelijk mooi te houden. De hovenier kan met het juiste snoeiwerk en het juiste aanplanten van nieuwe planten de tuin in de stijl van het ontwerp houden.