Heb je een jaartje of langer niets aan je tuin gedaan en is deze helemaal verwilderd? Dan is het goed om een flinke tuinrenovatie door te zetten. Met een goede tuinrenovatie zullen je buren je tuin niet weer herkennen en zal je zelf ook weer volop van je tuin kunnen genieten. Daarnaast zal het ook zorgen voor een meerwaarde van je totale woning.

Wat kost tuinrenovatie?

De kosten van een tuinrenovatie lopen sterk uiteen. Het is helemaal wat je zelf graag wilt. Als je meer straatwerk wilt dan zal dit duurder zijn dan wanneer je een paar extra graszoden laat uitrollen. Een grove regel is dat een tuinrenovatie 50 tot 100 euro per vierkante meter kost. Het is echter beter om hier niet vanuit te gaan maar om een hovenier langs te laten komen om de kosten van de tuinrenovatie duidelijk in beeld te laten brengen. Je weet dan immers precies waar je aan toe bent. Ook kan de hovenier je tips geven over hoe je de tuinrenovatie het beste kunt uitvoeren.

Wanneer is een tuinrenovatie nodig?

Een tuinrenovatie gebeurt vaak een keer per tien jaar. De tuin voldoet vaak niet meer aan de wensen of is verwaarloosd. Een tuin opknappen is een grote klus en een hovenier inschakelen is dan verstandig. Je kunt dan zelfs het ontwerp helemaal gaan aanpassen. Natuurlijk zal ook al het onkruid verwijdert worden, de bomen gesnoeid worden en planten en bomen verplaatst. Ook kan het straatwerk opnieuw gelegd worden. De grove lijnen van de tuin zullen behouden blijven waardoor de kosten lager zijn dan wanneer je een compleet nieuwe tuin gaat aanleggen. Ook zal de tuin haar volwassen uitstraling behouden aangezien de meeste planten er al vele jaren staan.