Een tuinman is de aangewezen persoon om je tuin te onderhouden. De tuinman zal met zijn groene vingers ervoor zorgen dat alles mooi bloeit en op tijd wordt gesnoeid. Een tuinman weet precies wat er allemaal moet gebeuren in de tuin en zal het gras maaien, de bomen snoeien, de heg knippen en het onkruid uit je tuin halen. Op die manier ligt de tuin er mooi strak bij en kan je er volop van genieten.

Wat kost een tuinman?

Een tuinman kun je inhuren voor een tarief van 35 tot 50 euro per uur. Vaak wordt er een vaste prijs afgesproken voor het onderhouden van de tuin. De totale prijs is dan sterk afhankelijk van hoe groot je tuin is. Natuurlijk is de inrichting ook bepalend voor de prijs. Als je een onderhoudsarme tuin hebt dan zal de tuinman immers veel sneller klaar zijn.

Hoe kies je een goede tuinman?

Het beste is om vrienden en familie te vragen naar een goede tuinman. Misschien kennen ze een goede tuinman en kunnen ze je er een aanbevelen. Als dit niet mogelijk is dan kun je de gouden gids erbij pakken. Dit is echter vaak een beetje blind een tuinman vinden. Kies er dan voor om op het internet te gaan kijken. Je kunt via het internet meerdere offertes opvragen. Zo kun je niet alleen een goede tuinman uitzoeken, maar ook een tuinman welke bij jouw budget past.