Als je uitgekeken bent op je oude tuin of wanneer je deze wat minder liefde hebt gegeven dan noodzakelijk dan is het goed om de tuin op te knappen. Een tuin opknappen kan door een goede tuinman of professioneel hoveniersbedrijf gedaan worden. het is vaak verrassend wat er allemaal mogelijk is en hoe je ook snel en gemakkelijk de hele tuin kunt veranderen. De tuin zal er weer geweldig uit komen te zien en een meerwaarde zijn voor je hele huis.

Voordelig de tuin opknappen

Een tuin opknappen hoeft niet duur te zijn. Je kunt kijken naar een betaalbare oplossing. Laat een hovenier langskomen om je een vrijblijvende offerte te geven. Op die manier weet je vaak al snel wat er allemaal moet gebeuren. Ook heb je dan een goed beeld van de kosten. Wees slim en nodig meerdere hoveniers uit om zo de beste hovenier met het beste voorstel te kiezen.

Wat kost een hovenier?

Een hovenier kun je al inhuren vanaf 35 euro per uur. Het is echter beter om een vaste prijs voor de hele klus af te spreken. Hierdoor is het mogelijk om een mooi resultaat te krijgen en ook een tuin waar je volop van zult houden. Je kunt zelfs vragen of de hovenier het ontwerp van de tuin aanpast naar een minder onderhoudsgevoelige tuin. Op die manier hoef je de komende jaren de tuin niet meer op te gaan knappen.

Wat wil je zelf?

Denk voordat de hovenier langskomt na over wat je graag zelf zou willen. Kijk wat je graag in de tuin zou willen hebben. Misschien wil je meer zon? Meer privacy? Of moet de tuin onderhoudsarm zijn? Denk er goed over na om zo een tuin te krijgen waar jij van houdt.