Een hovenier inschakelen is een slimme zet. Zeker als je weet wat een goede hovenier allemaal aan voordelen voor je kan opleveren. Veel mensen starten zich echter blind op de hovenier prijzen. Het is goed om echter de hovenier prijzen te kennen. Zo kun je voor jezelf bepalen of de hovenier prijzen hoog voor je zijn of juist niet. Natuurlijk is het wel belangrijk om iets verder te kijken dan alleen de prijzen. Kijk ook naar wat een hovenier je allemaal kan opleveren.

Een goede hovenier en zijn prijzen

Een hovenier kan een drietal taken voor je uitvoeren (als we het tot drie taken moeten beperken). Ten eerste zal de hovenier een ontwerp voor je tuin kunnen maken. Daarnaast kan hij het ontwerp omzetten en de planten voor je gaan inpoten. De derde kern activiteit van een hovenier is het onderhouden van de tuin. Voor al deze drie verschillende taken hanteren hoveniers verschillende prijzen.

De prijzen van een ontwerp door een hovenier

De hovenier prijzen voor een ontwerp liggen vaak rond de 250 euro tot 500 euro. Het ligt natuurlijk aan de grootte van je tuin en ook hoe complex je het ontwerp wilt hebben. Het is relatief betaalbaar als je weet dat een ontwerp van een tuin gemakkelijk tien tot twintig jaar mee gaat.

De hovenier prijzen van een het inplanten

Het inplanten van een tuin kost rond de 50 euro tot de 100 euro per vierkante meter tuin. Hierin zitten de loonkosten van de hovenier, het materiaal en ook de belasting. Het is een totaalprijs per vierkante meter. Het is echter goed om te weten dat de kosten hoger of lager kunnen zijn, afhankelijk van welke planten en bomen je in huis wilt hebben. Ook is het zo dat houten flonders de prijs per vierkante meter zal laten stijgen ten opzichte van normaal gras.

De hovenier en het onderhoud van je tuin

Als je een hovenier je tuin laat onderhouden dan moet je rekenen op een uurtarief van 35 euro tot 50 euro per uur. Het is vaak afhankelijk van het abonnement waar je voor kiest en ook hoe vaak de hovenier bij je langs mag komen.