Een mooie tuin aanleggen gebeurt natuurlijk met de hulp van mooie hovenier natuurstenen. Het is mooi om te ontdekken welke verschillende hovenier natuurstenen er allemaal op de markt zijn en waar je ook volop van kunt genieten. Kijk eens naar de mogelijkheden om een mooie steen te kiezen voor het pad waar je overheen loopt. Overleg met de hovenier wat er allemaal mogelijk is. Graag helpen we je door je al wat meer informatie te geven over de verschillende hovenier natuurstenen.

Welke hovenier natuurstenen zijn er allemaal?

Er zijn natuurlijk een groot aantal verschillende soorten hovenier natuurstenen. Enkele welke vaak worden gebruikt zijn graniet, leisteen, marmer, travertin en kwartsiet. Laten we enkele van deze hovenier natuurstenen met je doornemen.

De graniet hovenier natuursteen

Graniet kent een gespikkelde structuur en is in vele verschillende kleuren te verkrijgen. Doordat de steen gemakkelijk is te bewerken kun je hem eenvoudig glanzend, dof of ruw maken. De kleur van de steen zal hier ook door veranderen. Graniet is trouwens vorstbestendig.

Leisteen is een donker steen. Vaak zie je hem in het zwart, het donkergrijs, donkergroen of donkerbruin. Een nadeel van leisteen is dat het afschilfert. Het is vaak niet goed te zien.

Een marmeren hovenier natuursteen!

Marmer wordt vaak gekozen om haar luxe uitstraling. De meeste marmer stenen zijn vorstbestendig. Om het zeker te weten moet je het even navragen! Marmer is er in tal van soorten en kleuren te verkrijgen en bestaat hoofdzakelijk uit kalk.

Natuurlijk mag travertin niet ontbreken. Het is ook een steensoort welke uit kalk ontstaat. Er zijn volop verschillende kleuren te verkrijgen van travertin en ook is de steensoort in volop maten te leveren. Het zorgt voor een warme uitstraling. Travertin is erg hard en ook een grof materiaal.