Als je soms nadenkt over wat er allemaal in de garage staat is het goed om deze goed te beveiligen. Je dure fiets en je goede gereedschap wil je natuurlijk niet zomaar kwijt raken, omdat je de garage niet goed beveiligd hebt. Het is daarom goed om ook bij de beveiliging van je garage stil te staan.

Vaak is de garagedeur goed zichtbaar vanaf de straat en zal hij ook volop lawaai maken als je deze openmaakt. Er zijn echter ook garagedeur inbrekers welke zich hier niet aan storen en er alleen maar op uit zijn om jouw garage leeg te roven. Zorg dat het niet zover komt!

Wat kun je doen tegen garagedeur inbrekers?

Het is belangrijk om de garagedeur goed te beveiligen. Veel mensen staan vaak niet stil bij het plaatsen van een garagedeur en hoe garagedeur inbrekers hier misbruik van kunnen maken. Zorg voor het juiste hang- en sluitwerk en beveilig je garagedeur goed. Kijk zo mogelijk naar sloten met het Politie keurmerk. Maak je garagedeuren inbraak werend met dievenklauwen en sterke sloten. Kies de juiste grendels op de vaste deuren en kies eventueel voor een afsluitbalk. Vaak is de garagedeur een van de slechts beveiligde deuren in je huis. En daarom zijn er garagedeur inbrekers welke hier misbruik van maken. Zorg dat het jouw niet overkomt.

Garagedeur inbrekers en de verzekering!

Natuurlijk zullen je spullen verzekerd zijn tegen diefstal. De vraag is vaak of je wel de werkelijke waarde terugkrijgt van de verzekering. Vaak zal je minder krijgen om weer een nieuwe fiets te kopen. Een fiets is vaak tegen de dagwaarde verzekerd en dat is natuurlijk niet genoeg om eenzelfde fiets voor terug te kopen.