Als je een carport wilt laten plaatsen dan kun je uit verschillende soorten carports kiezen. Zo is er een aanbouw carport welke aan een kant rust tegen de gevel van de woning. Ook is er een vrijstaande carport. Deze zie je vaak als er een losse garage is waar dan een carport tegen aan komt te staan of wanneer de achterkant van de carport tegen de gevel van de woning wordt geplaatst. Een vrijstaande carport is vaak een stalen constructie, maar kan ook een houten constructie zijn.

De voordelen van een vrijstaande carport

Een vrijstaande carport biedt dezelfde voordelen als iedere andere carport. In de winter hoef je geen ijs te gaan krabben van je voorruit en kan je zo wegrijden. Ook staat je auto mooi droog en beschermd tegen de regen en sneeuw. Je auto zal minder snel gaan roesten, aangezien hij mooi droog staat. En in de zomer staat de auto mooi koel onder de carport. Het is heerlijk om zo van je auto te kunnen genieten.

Daarnaast is de carport natuurlijk ook ideaal om onder de barbecueën of om er een feestje onder te geven. Je kunt de carport mooi aankleden en volop gaan genieten. Een vrijstaande carport kent volop voordelen.

Wat kost een vrijstaande carport?

De kosten van een vrijstaande carport verschillen sterk. De afmetingen van de vrijstaande carport en ook de materialen bepalen voor een groot deel de prijs van de carport. Daarnaast zijn er eventueel ook nog kosten voor het laten plaatsen van de vrijstaande carport. Als je dit zelf doet dan kun je natuurlijk besparen op deze kosten. Het is dan echter wel belangrijk dat je goed weet wat je aan het doen bent.