Het nieuwe onderkomen van je auto heeft als doel dat je droog van en naar je auto kunt lopen en dat de auto tegen weersomstandigheden wordt beschermd. Daarbij is het leuk dat je nieuwe carport er goed uitziet is en makkelijk in onderhoud is. De carport prijzen variëren per producent en worden opgebouwd met een combinatie van diverse factoren.

Carport prijzen nader bekeken
Hoeveel je nieuwe carport precies kost hangt af van onder andere:

• Het gebruikte materiaal. Zo kan er een groot verschil zitten tussen hout en aluminium.
• Het formaat van de carport.
• Dakmaterialen die gebruikt worden.
• De producent en/of leverancier van je carport. Meerdere offertes aanvragen bij diverse aanbieders kan je een aardig bedrag aan besparing opleveren.

Keuzes die je maakt bij het kopen van een carport
Naast de optie voor een nieuwe carport kun je ook besluiten om een tweedehands carport van iemand over te nemen. Deze overkappingen zijn voordeliger dan een nieuwe en meestal in goede conditie. Uiteraard zijn er diverse redenen te bedenken waarom iemand van zijn of haar carport af wilt. Ga je toch voor een nieuwe carport dan kun je verschillende keuzes maken die de prijs beïnvloeden.

Hout of staal
De meeste carports worden in hout uitgevoerd. Dit materiaal is meer betaalbaar dan staal en heeft als voordeel dat het een natuurlijke uitstraling heeft en in vrijwel iedere gewenste kleur geschilderd kan worden. Stalen carports zijn meer eigentijds en modern. Op het gebied van duurzaamheid zal staal doorgaans langer meegaan dan hout.
Het dak van je carport
Carport prijzen worden medebepaald door het soort dak dat je kiest. Zowel een stalen dak als polycarbonaat kan worden geleverd. Wil je echter een hogere isolatie waarde dan kun je ook kiezen voor sandwichpanelen die geïsoleerd zijn.
Plaats je de carport zelf of kies je voor een ervaren monteur?
Tot slot wordt de prijs van je carport bepaald door wie de carport plaats. Doe je dit zelf of besteed je het werk uit aan een professional. Door zelf te monteren kun je een aardig bedrag uitsparen. Let wel dat je over wat handigheid en inzicht dient te beschikken voordat je aan de slag gaat.