Een carport lijkt op een garage welke je auto, motor of boot beschermen kan tegen het weer. Regen zon en wind zullen je auto niet kunnen aantasten. Vaak is er een afdak met een, twee of geen zijwanden en palen. Er zijn volop carport voordelen. Er zijn echter ook carport nadelen. Het is goed om voordat je kiest voor een carport je hier ook van op de hoogte bent.

Welke carport nadelen zijn er?

Het is goed om te weten dat een carport niet de veiligheid biedt van een garage. Als je de auto onder de carport parkeert en er wordt ingebroken dan zijn de zaken die je in de auto hebt achtergelaten niet verzekerd. Ook zal de auto kwetsbaarder zijn om ingebroken te worden.

Daarnaast kan je de auto of de carport niet verwarmen als in een garage. Als je dus een warme auto wilt hebben dan is het beter om voor een garage te kiezen.
Ook kunnen je kinderen niet onder je carport gaan spelen in de winter als het echt koud is. Een garage welke je kunt verwarmen biedt een betere speelplek voor je kinderen.

Een garage of een carport?

Als je de carport nadelen wilt uitsluiten dan is het belangrijk om te overwegen om een garage te laten plaatsen. Dan zal je echter wel een bouwvergunning nodig hebben. Ook zijn de kosten van een garage natuurlijk een stuk hoger dan wanneer je een carport gaat bouwen. Denk er goed over na welke van de twee het beste past bij jouw woning en jouw persoonlijke situatie.