Er zijn veel mogelijkheden wat betreft het in huis halen van technologie. In de toekomst zal er veel vaker gebruik gemaakt worden van apparatuur in het huis om zo het leefcomfort te verbeteren. Tegenwoordig bestaan er al wasmachines en koelkasten met een ingebouwde computer. Het is daarom ook niet gek dat je in de toekomst heel eenvoudig via een scherm in de keuken een recept kunt opvragen. Of op een andere manier op het internet kunt zoeken naar informatie of jouw kookkunsten kan delen met familie elders in de wereld. Technologie maakt dit allemaal mogelijk. Zo kun je verder ook een alarmsysteem op het internet aansluiten en houd je 24 uur per dag je huis in de gaten.

De keuken
Verwacht wordt dat de keuken een ware transformatie zal ondergaan en zal de komst van bijvoorbeeld glasvezel en Ultra-HD televisies enorm belangrijk worden. Het zal nog makkelijker zijn om gebruik te maken van technologie om zo bijvoorbeeld sneller of beter eten te maken. HoloDesk is bijvoorbeeld zo een gek idee. Dit apparaat kan een licht projecteren op bijvoorbeeld de muur en is het mogelijk om zonder muis en toetsenbord deze te bedienen. Je kunt hier dan ook mee op het internet of gebruiken voor andere doeleinden, zoals een leuk filmpje of muziek tijdens het koken. Verder zal er in de toekomst ook de mogelijkheid bestaan om je smartphone te koppelen aan apparatuur in je keuken.

Glasvezel
Je begrijpt al dat deze apparaten veel data te verwerken krijgen. Naast dat deze veel elektriciteit zullen consumeren is het ook belangrijk dat de verbinding met het internet niet op slot raakt. Tips om uw stroom verbruik te verminderen kun je lezen op pagina energie. Een ADSL verbinding is daarom nu al niet meer van deze tijd en zullen de voordelen van glasvezel internet in de toekomst nog sterker naar voren komen. Glasvezel internet is betrouwbaar en razendsnel. De zogenoemde symmetrische verbinding maakt het mogelijk om extreem veel data te verwisselen met computers en servers op het internet. Daarom is het ook mogelijk om de bovengenoemde toekomstige producten te kunnen gebruiken. Je kunt ook op het internet televisie kijken met razendsnel internet zoals glasvezel.

Tips
www.webwereld.nl
www.tweakers.net