Als je een winterschilder wilt gaan inschakelen dan verwacht je natuurlijk een goed eindresultaat. Je verwacht dat je woning goed geschilderd wordt. Kun je echter hier ook een garantie op verwachten? Of geven schildersbedrijven geen garantie op de klussen?

Dit is belangrijk om te weten omdat de winterschilder over het algemeen wat goedkoper is dan in het hoogseizoen.

Is er nu wel of geen garantieregeling?

Het is goed om te weten, dat je natuurlijk wel een garantie krijgt op het werk van de winterschilder. Er is een garantie op het geleverd werk. Ons advies is om eerst de afspraken op papier te zetten voordat je er een inschakelt. Laat alle afspraken ook in de offerte meenemen zodat het allemaal zwart op wit staat. Vraag daarbij ook expliciet naar de garanties op het werk. Waar wordt wel en geen garantie opgegeven? Als er achteraf dan problemen zijn dan kun je je beroepen op de eerder gemaakte afspraken. En kun je volop gaan genieten van een goed eindresultaat.

Waar moet je verder op letten?

Door te kijken of een schildersbedrijf is aangesloten bij een branchevereniging of bij een keurmerk (bijvoorbeeld AF-Erkenningsregeling) is het mogelijk om al snel te zien of een winterschilder een garantieregeling hanteert, aangezien het iets over de kwaliteit zegt. Ook is het mogelijk om te kijken of de winterschilder is aangesloten bij een garantiefonds. Hierbij is je aanbetaling helemaal veilig en zal bij bijvoorbeeld een faillissement de klus door een ander aangesloten schildersbedrijf uitgevoerd worden. Dat geeft toch wel een fijner gevoel bij het toekennen van jouw klus.

Kost een schilder met garantie meer?

Natuurlijk is het logisch om te denken en te verwachten dat een winterschilder welke ook een garantieregeling hanteert duurder is. Gelukkig is dit echter niet altijd het geval. Het is slim om hiernaar te informeren. Vraag bij meerdere schilders een offerte op om zo een goed beeld van de kosten te krijgen en ook van de garanties.

Het is slim om een winterschilder in te huren om jouw woning, winkel of kantoorpand van binnen te laten schilderen in de winterperiode. Het voordeel van een winterschilder is natuurlijk dat er een korting van maximaal 30% wordt gegeven op het normale tarief dat in het voorjaar en zomer geldt.

Dit komt doordat het aanbod in de winter groter is dan de vraag naar schildersbedrijven. Buiten is het voor de schilder vaak moeilijk om door de kou en hoge vochtigheidsgehalte nog aan het werk te zijn. Hierom wordt er een korting gegeven om zo toch aan het werk te blijven.

Een schildersbedrijf inhuren?

Een winterschilder inhuren kun je snel doen, door direct de eerste de beste schilder in te schakelen. Het is echter verstandiger om er wat meer tijd en aandacht aan te besteden. Hierdoor is het mogelijk om niet alleen een beter winterschilder te krijgen, maar ook om te besparen op de kosten. Door meerdere offertes op te vragen bij diverse lokale winterschilders zal je een beter beeld krijgen van de mogelijkheden rondom de kosten, de kwaliteit en ook de garanties.

Het is om meerdere redenen slim om een winterschilder in te huren. Graag geven we je een overzicht van de voordelen van zo een schilder. Hierdoor zal het gemakkelijker voor je worden om er een in te huren.

Een goede winterschilder inschakelen

Wat ook een voordeel is, is dat je gemakkelijk meerdere offertes kunt opvragen bij lokale schildersbedrijven. Hierdoor krijg je op een eenvoudige manier diverse offertes welke je kunt gebruiken om de winterschilders te vergelijken.

Kwaliteit en vakmanschap

Het zijn twee zaken waar je op moet letten als je een winterschilder gaat inhuren. Het zijn echter ook twee van de grootste voordelen van een winterschilder. Deze specialist zal zorgen voor een uitstekend geschilderde woning van binnen.

Als je een schilder inhuren gaat dan is het natuurlijk belangrijk om de prijzen te kennen. Door meerdere offertes op te vragen is het mogelijk om de tarieven te ontdekken. Ook is het mogelijk om de voorwaarden te bekijken.

Het onderhoud van de woning is natuurlijk van groot belang. Het is slim om de woning tijdig te schilderen en te voorzien van de juiste bescherming. Een gevelreiniging kan ook wonderen doen. Naast het onderhouden van je woning aan de buitenkant is het goed om te kijken hoe je de woning binnen kunt schilderen. Een winterschilder kan hier uitkomst bij bieden. Het uurloon van een schilder ligt tussen 35-50 euro per uur en zijn vooral afhankelijk van jouw woonplaats.

De winterschilder is zeer bekend in ons land. Het is niet voor niets! Er zijn volop reclamecampagnes geweest en het voordeel is nog steeds erg aantrekkelijk. Je krijgt namelijk een korting op de schilder als je hier voor kiest. En wist je dat een winterschilder zeer veelzijdig is en je kan helpen met veel klusjes in het huis?

Waarom is de winterschilder goedkoper?

Normaal werken de meeste schilders buiten gedurende de zomer. In de winter is dit helaas niet mogelijk en ontstaat er dus een overschot aan schilders. Er is dus meer aanbod van schilders dan er vraag is. Hierdoor is de winterschilder bedacht. En is hij of zij ook een stuk goedkoper dan een normale schilder. In sommige gevallen tot wel 30% goedkoper!

Wat is een betrouwbare schilder?

Het is goed om afspraken te maken over de garantieregeling en de aanbetaling. Ook kun je kijken of de schilder is aangesloten bij een garantiefonds. Als een schilder is aangesloten bij zo een fonds dan is het goed om te weten waar je allemaal recht op hebt. Je aanbetaling is veilig en wordt het werk door een andere schilder overgenomen als het bedrijf failliet gaat.

Hoe vind je een winterschilder?

Het beste is om bij meerdere schildersbedrijven een offerte op te vragen. Kijk naar de opties om een goede schilder te vinden. Hierdoor kun je snel de kwaliteit, de prijzen en ook de garanties van de winterschilders vergelijken.

Een winterschilder aan het werk zetten betekent dat je volop kunt genieten van een mooi geschilderde woning. Het is goed om te ontdekken wat er kan en hoe ook jij een mooie woning kunt krijgen. Natuurlijk in combinatie met een aantrekkelijk tarief. Dat is de winterschilder! Ga nu naar: https://www.schilders-info.nl/winterschilder/.