Iedereen denkt dat hij een schilder is. Als het niet een huis schilder is dan is het wel een kunstschilder. Feit is dat helaas niet iedereen een schilder is. Zeker als je jouw woning gaat schilderen zal je dit gaan ontdekken. Hoewel het schilderen van een woning erg gemakkelijk lijkt is het een ware klus voor een vakman. Je zult het verschil in eindresultaat zien en ontdekken dat een schilder de klus beter kan klaren. En dat is niet vreemd gezien zijn ervaring en vakmanschap. Een kozijn schuren, plamuren, in de grondverf zetten, schuren en aflakken is een klus voor een professional en eigenlijk niet voor een doe-het-zelver.

Wat kost een schilder?

Natuurlijk zal je naar de kosten van een schilder kijken en dan misschien wel genoegen nemen met een minder superieure afwerking van je schilderwerk. In de praktijk levert dit toch niet zoveel op als wat je zult verwachten en weet dat je de woning vaak al veel eerder weer moet gaan schilderen dan je lief is. Een schilder weet op de juiste manier een goede beschermende laag aan te brengen op je kozijnen en muren, zodat deze weer vele jaren geweerd zijn tegen het weer.

Hoe vind je een goede schilder?

Als je geld gaat uitgeven aan een schilder dan wil je natuurlijk vakwerk geleverd hebben. Daarnaast wil je niet de hoofdprijs betalen om dat vakwerk geleverd te krijgen. Het is daarom verstandig om meerdere offertes van verschillende schilders op te vragen om een uitstekend eindresultaat te krijgen en om een betaalbare schilder te selecteren.

Je betaalt normaal gesproken 21% BTW op materialen die nodig zijn voor het klaren van de klus. In de genoemde winterperiode wordt het BTW tarief verlaagd naar 6%. Dat scheelt je flink in de portemonnee. Na 21 maart vervalt deze korting. Vanaf die tijd stijgt de werkgelegenheid voor de schilders weer, waardoor stimulans van de sector niet meer nodig is.

Verschil winterschilder en standaard schilder

Op zich is er weinig verschil tussen een gewone schilder en een winterschilder uit Zaandam. Ze doen allebei hetzelfde werk. Afhankelijk van hun specialisatie, schilderen ze binnen of buiten. Het verschil is dat de winterschilder alleen in de periode van half november tot 21 maart schildert. In de winter dus. Een ander verschil is de prijs per m2. Omdat de vraag naar schilders in het winterseizoen een stuk lager is dan de vraag naar schilders in het voorjaar en de zomer, is de winterschilder stukken goedkoper. En dat is erg goed voor uw portemonnee.

Voordelen van de winterschilder

Er zijn dus flink wat voordelen voor het inhuren van een winterschilder in Amsterdam. In het kort kun zijn dat:

De winterschilder kan vaak snel beginnen. Er zijn minder klussen te doen in de winter, waardoor de agenda meer ruimte biedt om de opdracht te laten doen wanneer het jou uitkomt, in plaats van wanneer de schilder tijd heeft.

Je profiteert van korting, oplopend tot wel 30%. Dat betekent dat je slechts 70% betaalt van de prijs die je normaal gesproken in de zomer zou betalen. De berekende korting hangt af van de hoeveelheid klussen die de winterschilder heeft.

Uw woning is voor de zomer klaar. Het is jammer als je niet kan genieten van de betere temperaturen, omdat er nog onderhoud gepleegd moet worden aan uw woning. Je geniet liever van een mooi onderhouden tuin, dan van klussers in uw achtertuin. En uw huis is bestand tegen de droogte en hitte van de zon. Waar wacht je nog op? Vraag een offerte aan en besteed de klus uit.

Externe bronnen:

Painters (Engels)