Is verantwoord en veilig verhuizen mogelijk? Indien je wilt verhuizen kun je gebruik maken van de diensten van een verhuisbedrijf. Dit bedrijf kan je helpen bij het vervoeren van je inboedel. Er zijn nationale en internationale verhuisbedrijven, die gespecialiseerd zijn in verhuizingen. Deze bedrijven helpen je graag en is het mogelijk om tegen een schappelijk bedrag de verhuizing te regelen.

Kosten

Wat zijn de kosten van een verhuizer? De kosten zijn verschillend en voor elke situatie anders. Je kunt kiezen voor een erkende verhuizer die tegen een iets hoger tarief je verhuizing verzorgt. Echter zijn de kosten nog steeds schappelijk, maar weet je zeker dat de verhuizing goed verloopt. Daarnaast zijn er student verhuisbedrijven die je ook kunnen helpen. Bij een verhuizing is mankracht belangrijk en kunnen studenten ervoor zorgen dat je verhuizing snel en goed gebeurd. Dit geldt overigens ook voor niet-erkende bedrijven, er zitten bedrijven tussen die ook betrouwbaar zijn.

Echter is niet elk niet-erkend verhuisbedrijf te vertrouwen natuurlijk. Er zijn geen standaard tarieven voor een gemiddelde verhuizing. Omdat elke verhuizing uniek is zijn de kosten daarom verschillend. Je kunt veel kleine spullen hebben maar genoeg hebben aan een kleine verhuisbus dat 3 keer op-en-neer hoeft te rijden. Of enkele zeer grote meubels waardoor er een grote verhuiswagen nodig is. Omdat er dan waarschijnlijk ook meerdere verhuizers nodig zijn kan dat aardig in de kosten oplopen. Zo is de afstand naar je nieuwe woning ook bepalend omdat je per kilometer ook de brandstof moet betalen.

Erkenning

Er zijn zogenoemde erkende verhuizers die voldoen aan een paar voorwaarden die opgesteld zijn door een onafhankelijke organisatie. Deze voorwaarden moeten er voor zorgen dat deze bedrijven volgens een bepaalde norm werken en daardoor verantwoord en veilig omgaan met je inboedel. Daarom is het verstandig om te kijken welke bedrijven de keurmerk Erkende Verhuizer dragen en met hun contact op te nemen.

Meer informatie

Indien je meer informatie wilt over verhuizen en alles wat er bij komt kijken, dan kun je de website van HelpMeVerhuizen.nl eens raadplegen. Ga hiervoor naar de informatie op webpagina verhuizen. Als je meer wilt weten over verhuisbedrijven dan kun je de pagina verhuisbedrijven eens bekijken.