Natuurlijk zal er altijd een opgaande en neergaande tendens zitten in de woningmarkt. En het is beter om in de opgaande trend, op het juiste moment, je woning te gaan verkopen. Als je juist een woning wilt aankopen dan is het natuurlijk andersom. Je moet dus tegen de trend in handelen. Op die manier kun je de meeste winst maken. Het nadeel is natuurlijk vaak dat het achteraf gemakkelijk te bepalen is hoe de trend verloopt dan vooraf. Het kan dus zijn dat je de woning niet voor de maximale prijs van een jaar later zou verkopen. Echter dat mag natuurlijk geen probleem zijn. Het zelfde geldt als je jouw huis wilt kopen.

Wie gaat jouw huis verkopen?
Als je jouw huis verkopen wilt dan is het goed om te kijken naar de verschillende mogelijkheden. Kijk naar de opties om de woning zelf te gaan verkopen of om dit door een makelaar te doen. Ook daarbinnen zijn er weer verschillende opties. Zo zijn er tal van keuzes te maken als je een makelaar wilt inschakelen. Je kunt bijvoorbeeld voor een doe-het-zelf makelaar kiezen. Hierbij doet de makelaar de marketing en het papierwerk, maar doe jij de bezichtigingen. Of misschien wil je een full-service makelaar welke alle werkzaamheden uit handen neemt om zo je huis goed en snel te verkopen.

Wat kost een huis verkopen?
Misschien verwacht je dat een huis verkopen je geld gaat opleveren. De woning heb je goedkoper aangekocht dan dat je hem nu gaat verkopen. Het is echter belangrijk om rekening te houden met de verschillende kosten. Denk aan de kosten van de makelaar, de notaris, de overdrachtsbelasting en ook de kosten voor de marketing om je huis te verkopen.