Een van de zaken waarvoor je een makelaar kunt inschakelen is het verhuren van je huis. Tegenwoordig zijn er volop bureaus welke je huis verhuren. Ze hanteren vaak een no cure no pay methode. De regels rondom een huis verhuren via een makelaar en zulke verhuurbureaus zijn echter allemaal veranderd. Het is daarom goed om op de hoogte te zijn met de laatste regels van wat wel en niet mag. Het is goed om te ontdekken hoe ook jij je huis verhuren kunt volgens de regels en op een snelle en goede manier.

Hoeveel huur mag je vragen als je jouw huis verhuren gaat?
Natuurlijk is de eerste vraag wat de huurprijs mag zijn als je jouw huis verhuren gaat. Natuurlijk kun je kijken naar de huurprijs van andere woningen als je geïnteresseerd bent. Het is goed om zelf op onderzoek uit te gaan. Je kunt hier perfect het internet voor gebruiken. Ook kun je natuurlijk gebruik maken van een makelaar welke de markt goed kent en op die manier zorgt voor een goede prijs. Natuurlijk kun je de prijs wat hoger vaststellen als je wat meer tijd hebt om je huis te verhuren. En als het snel moet gebeuren dan moet je natuurlijk de prijs wat lager vaststellen.

Een goede huurder vinden als je jouw huis verhuren gaat?
Het is ook belangrijk om een goede huurder te vinden als je jouw huis gaat verhuren. Kijk naar de mogelijkheden om een uitgebreide scan te doen van de huurder. Kijk hierbij naar het inkomen en de betaalcapaciteit van de huur. Ook is het belangrijk om te kijken naar hun werk. Als de huurder een baan heeft welke ieder moment kan stoppen dan is het natuurlijk minder sterk dan bij een vaste baan voor onbepaalde tijd.