Als je een huis wilt gaan kopen of verkopen dan is het slim om een makelaar in te schakelen. Kijk naar de mogelijkheden om een goede makelaar te vinden om de klus te klaren. Een vakman welke vele jaren ervaring heeft zal gemakkelijk kunnen vertellen wat er allemaal mogelijk is. Een goede makelaar is zijn geld vaak dubbel en dwars waard. Een makelaar kan een rol vertalen bij het aankopen van een huis en ook bij het verkopen van een huis.

Een makelaar als aankoopmakelaar
Een aankoopmakelaar kan je helpen om een mooie woning te vinden. Een aankoopmakelaar kan je helpen bij het zoeken en daarna ook bij het aankopen zelf. Denk hierbij aan het feit, dat de makelaar voor je kan gaan onderhandelen. Ook kan de makelaar je helpen bij het controleren van alle papieren. Daarnaast zal de makelaar een veel beter beeld kunnen vormen van de daadwerkelijke waarde van een huis of woning. Het is slim om een makelaar in de arm te nemen als je hier zelf niet zoveel verstand van hebt.

Een makelaar als verkoopmakelaar
De meeste makelaars worden ingezet om een huis te verkopen. Een makelaar heeft de juiste kanalen en kan de woning ook op specifieke manieren promoten. Zo kan een makelaar de woning met het grootste gemak op de grootste huizenwebsites plaatsen. Daarnaast is het goed om te weten, dat een verkoopmakelaar goed kan onderhandelen met de potentiële kopers van de woning. Hierbij kan de makelaar zijn meerwaarde realiseren.

Makelaar commissie
Als je een makelaar gaat inschakelen dan is het belangrijk om rekening te houden met de commissie. De makelaar commissie wordt in rekening gebracht bij het aankopen van een huis door een makelaar, een verkoop van een woning of bij het verhuren van een woning. Iedere makelaar hanteert verschillende tarieven, aangezien het een vrije markt is. En dat is natuurlijk een uitstekende zaak. Het is belangrijk om goede afspraken te maken over de commissie met de makelaar.

Onderhandelen over de makelaar commissie?
Het is goed om altijd te kijken of er afwijkende afspraken over de commissie te maken zijn. Zo kun je bij een aankoop van een huis een afspraak maken met de makelaar om de commissie te laten afhangen van de onderhandelingen met de verkopende of aankopende partij. Hoe meer de makelaar van de prijs af weet te halen (of hoe meer de vraagprijs verhoogt wordt), hoe meer je moet betalen aan commissie. Er ontstaat zo een win-win situatie voor alle partijen.

Bij het verkopen van de woning kun je ervoor kiezen om de makelaar commissie af te laten hangen van de termijn dat de woning verkocht is. Of ook op basis van de hoogte van de verkoopprijs.

Vind de juiste makelaar!
Door bij meerdere makelaars een offerte op te vragen is het mogelijk om een goed beeld te krijgen van de commissies. Door de verschillende mogelijkheden te bekijken is het goed om te zien wat je aan dienstverlening krijgt en welke commissiebedrag je moet betalen.

Taxatie woning
Een taxatie van de woning is soms nodig. Misschien wil je een hypotheek afsluiten en heb je hiervoor een taxatierapport nodig. Ook kun je een taxatie nodig hebben voor de verzekering. Daarnaast is het mogelijk om een taxatie uit te laten voeren, omdat je de waarde van de woning wilt weten om deze te gaan verkopen. Er zijn tal van redenen!

De regels van een taxatie woning
Als je een taxatie laat maken voor een hypotheek dan is het belangrijk dat je de regels van de geldverstrekker kent. Natuurlijk zal de hypotheekadviseur of de financieel adviseur je hierbij helpen. Het is echter belangrijk, dat je het goed weet als je zelf de opdracht voor de taxatie verstrekt. Misschien is het daarom wel beter om de taxatie opdracht niet zelf te verstrekken, maar om het door de adviseur te laten doen. Ook voor een verzekering kunnen er specifieke regels gelden. In dat geval kan de verzekeringsadviseur je hierbij helpen.

Wat kost een taxatie woning?
Als je jouw huis wilt laten taxeren dan is het natuurlijk goed om te weten wat de kosten zijn. Kijk naar de mogelijkheden om een goede taxatie te krijgen voor een eerlijke prijs. Tegenwoordig zijn er veel taxateurs welke een vaste prijs hanteren. Ook zijn er volop makelaars en taxateurs welke een promillage van de totaalprijs nemen als prijs voor hun taxatie.