Je vraagt je wellicht af of het verstandig is om je keuken te laten renoveren of om een geheel nieuwe keuken te plaatsen. Velen die eerst hun keuken willen renoveren kiezen uiteindelijk voor een gloednieuwe keuken. Hieronder vind je de voor- en nadelen van een renovatie.

De voordelen:

De meest voor de hand liggende voordeel is dat een keukenrenovatie vele malen goedkoper is dan een geheel nieuwe keuken. En door deze renovatie ziet de keuken er weer nieuw uit. Indien je een nieuwe keuken wil maar niet het budget hebt om je keuken compleet te vervangen is een keukenrenovatie de meest ideale oplossing. Daarnaast ziet je keuken na een renovatie er niet alleen beter uit maar zal je huis ook in waarde stijgen.

De nadelen:

Als het gaat om een keukenrenovatie zijn er ook een aantal belangrijke nadelen op te noemen. De indeling van je keuken is bij een renovatie moeilijk te wijzigen. Het kan wel maar dan zullen de kosten van de renovatie ook hoger zijn. Het is dan beter om voor een nieuwe keuken te gaan.  Een ander nadeel is dat bepaalde keukendeuren na een tijd niet meer geleverd worden door de fabrikant. Het gevolg is dat je dit op maat moet laten maken waardoor de kosten alleen maar zullen stijgen. Conclusie: als je echt een investering wil maken die jarenlang meegaat is het verstandiger om in een nieuwe keuken te investeren, maar indien je toch een aantal jaar wilt genieten van een vernieuwde keuken kun je toch voor een renovatie gaan om zo geld te besparen.