Eén van de meest efficiënte manieren om een huis te isoleren is door gebruik te maken van een spouwmuur. Wanneer je een nieuw huis bouwt, kan je het gebruik van spouwisolatie inplannen bij de tekening van het pand. Bij een bestaande woning echter is dit niet altijd een mogelijkheid. Gelukkig zijn heel wat oude woningen al voorzien van een spouwmuur, alleen is deze nog niet voorzien van isolatie. Dit is snel op te lossen, ook wanneer de woning al een hele tijd geleden gebouwd is.

Doel van spouwisolatie

Spouwisolatie is een goedkope manier om een nieuwe of bestaande woning energiezuiniger te maken. Doordat de muren geïsoleerd worden zal minder warmte verloren gaan wat tot een lager energieverbruik zal leiden. Je zult merken dat je in de winter minder snel gebruik maakt van de verwarming en in de zomer blijkt een airco plots een overbodige luxe te zijn.

Spouwisolatie materialen

Er zijn heel wat materialen die gebruikt kunnen worden als spouwisolatie. Hierbij kun je denken aan PUR, PIR, rotswol, vlokken en dergelijke meer. De keuze die je maakt, wordt door verschillende factoren bepaald. Er is natuurlijk ook de kwestie van de prijs. Niet elke spouwisolatie is even duur en wellicht heb je een budget waar je niet zomaar buiten kan. Vraag hier offertes op voor verschillende soorten spouwisolatie om snel te ontdekken welke mogelijkheden binnen het voorzien bedrag passen.