Het is tegenwoordig meer dan ooit van uitzonderlijk groot belang om je huis te voorzien van een degelijke isolatie. De reden hiervoor is niet ver te zoeken. Veel gezinnen wachten ieder jaar opnieuw met een bang hart de eindafrekening van hun elektriciteitsverbruik af. Het is namelijk algemeen bekend dat warmteverlies in huis moet worden gecompenseerd, anders zal je rekening moeten houden met een binnenklimaat dat alles behalve aangenaam is. Ben je het eveneens zat om ieder jaar opnieuw geconfronteerd te worden met een torenhoge energiefactuur en wil je daar graag verandering in brengen? Wij zetten de gemiddelde kosten voor het laten plaatsen van isolatie graag even voor jou op een rijtje!

Isoleren met verschillende soorten materialen

Wanneer je de isolerende factor van je woning wenst te verbeteren kan je dat doen op tal van verschillende manieren. Je kan bijvoorbeeld vloerisolatie voorzien of je kan je dak beter isoleren, spouwmuurisolatie voorzien en ga zo maar door. Afhankelijk van het type isolatiemateriaal waarvoor je kiest zal je rekening willen houden met een bepaald kostenplaatje. We zetten deze prijzen even voor jou op een rijtje:

Isoleren met isolatieplaten Tussen 8 & 12 euro per vierkante meter
Isoleren met gespoten PUR Tussen 15 & 20 euro per vierkante meter
Isoleren met isolerende chape Tussen 14 & 19 euro per vierkante meter

Je dient er rekening mee te houden dat niet iedere vorm van isolatie altijd en overal kan worden toegepast. De exacte kostprijs die voor het isoleren van je huis in rekening wordt gebracht is bovendien sterk afhankelijk van de oppervlakte evenals van het gebruikte materiaal.

Subsidie bij het isoleren van de woning

Door de jaren heen heeft de overheid er voor gekozen om heel wat subsidies en andere financiële tegemoetkomingen te schrappen. Dit zorgde er uiteraard voor dat er heel wat werkzaamheden die aan je woning uitgevoerd konden worden een behoorlijk stuk duurder werden. Gedurende lange tijd werd er gevreesd dat ook isoleren hier het slachtoffer van zou worden. Dat is evenwel niet het geval.

Vandaag de dag en ook volgend jaar bestaan er verschillende subsidies die er voor zorgen dat de kosten voor het isoleren van je huis danig beperkt kunnen worden. Zo zijn er niet alleen de gemeentelijke subsidies, maar is er ook nog de Energiebespaarlening en wat te denken van het verlaagde BTW-tarief van 6 procent? Al deze verschillende subsidies en financiële tegemoetkomingen zorgen er voor dat het isoleren van een woning voor iedereen, ongedacht diens budget betaalbaar blijft.