Tegenwoordig is de spaarrente niet meer zo hoog. Het is daarom slim om te kijken naar alternatieven. Een van die alternatieven is door zelf te investeren in je huis. Natuurlijk is dit altijd een goede investering. Het betekent echter wel dat je geld op tafel moet leggen, hierdoor een leuk rendement te krijgen op het geld van je spaarrekening. Zeker nu de tarieven voor de spaarrekeningen erg laag zijn.

Welke woningisolatie levert het meeste geld op?

Het is natuurlijk slim om te kijken welke verschillende soorten isolatie er zijn. Het is belangrijk om te kijken hoe hoog de investering is, hoe snel je het geld hebt terugverdiend (door lagere stookkosten) en ook hoe dit zich vertaald in het rendement op je investering in isolatie. De volgende opties zijn er vandaag de dag:

  • Dakisolatie
  • Spouwmuurisolatie
  • Gevelisolatie
  • Vloerisolatie
  • Isolatieglas
  • Kruipruimte isolatie

Wat is nu het rendement?

Als we de genoemde soorten isolatie indelen op basis van de hoogte van de investering dan staan de gevelisolatie en de dakisolatie vooraan. Vervolgens heb je de investering van het isolatieglas, de spouwmuurisolatie en de vloerisolatie met afsluitend de kruipruimte isolatie.

De terugverdientijd is bij de meeste vormen van isolatie 7 jaar. Hierdoor heb je een jaarlijks rendement van 6 tot 7 procent. Iets wat natuurlijk een stuk hoger is dan de huidige vormen van sparen. Daarnaast zit het veilig geïnvesteerd. Het is wel belangrijk om een vakman het aan te laten brengen.