Zonder een zonnepanelen subsidieregeling is het eigenlijk al interessant om voor zonnepanelen te kiezen. Het rendement is namelijk te vergelijken met het rendement van een spaarrekening met een rente van zes procent. Door de lage spaarrentes is het duidelijk dat het slim is om in zonnepanelen te investeren. Hierbij hebben we nog geen rekening gehouden met de mogelijke zonnepanelen subsidieregeling. De subsidieregelingen zijn de laatste jaren natuurlijk beperkt. Graag bespreken we toch een aantal opties met je rondom zonnepanelen subsidieregeling.

De zonnepanelen subsidieregeling lokaal

Hoewel er in de landelijke subsidiepot geen geld meer zit is het nog wel mogelijk dat er op lokaal niveau geld in de pot zit. Informeer bij je gemeente om te zien welke mogelijkheden er allemaal zijn. Soms kun je nog subsidies krijgen op warmtepompen of op een zonneboiler.

Een lagere btw

Hoewel het geen officiële subsidie is, is het wel een manier om op een goedkopere manier een zonnepaneel te krijgen. Er geldt een verlaagd btw tarief voor de arbeidskosten. Je betaalt nu 6 procent in plaats van 21 procent op de arbeidskosten aan btw. Het is een besparing van 15 procent en natuurlijk mooi meegenomen.

Een groene lening voor je zonnepanelen

Het is ook mogelijk om met een groene lening geld te krijgen tegen gunstige voorwaarden. Denk hierbij aan de energiebespaarlening welke door de SVn, de overheid, de Rabobank en de ASN bank in het leven is geroepen.