Het is goed om te weten wat de zonnepanelen prijzen zijn als je een zonnepanelen set wilt gaan aanschaffen. Het grootste verschil in de zonnepanelen prijzen zit hem in wat je ermee wilt doen. Hiermee wordt bedoelt of je zonnepanelen wilt gebruiken om stroom op te wekken of dat je zonnepanelen wilt gaan gebruiken om warm water mee te maken.

Zonnepanelen prijzen en prijzen van een zonneboiler

U kunt een zonneboiler aanschaffen om zonne-energie om te zetten in warm water wat u kunt gebruiken om de afwas te doen of te gaan douchen. Een basis set voor een zonneboiler kost rond de 2.200 euro. Het is een compleet systeem met een zonnecollector, voorraadvat en ook een naverwarmer.

Zonnepanelen prijzen en stroom opwekken

Voor het opwekken van stroom gelden andere prijzen. Je hebt een compleet systeem nodig wat wordt aangesloten op je elektriciteitsnet. Ook moet er een omvormer gebruikt worden om de stroom hiervoor geschikt te maken. Het is goed om te ontdekken welke mogelijkheden er allemaal zijn. Ook is het interessant om te weten welke prijzen er allemaal gelden. Ieder dak is verschillend. Het is daarom slim om met een expert te bespreken wat er op jouw dak mogelijk is. Ook is het slim om te bespreken welke zonnepanelen prijzen hierbij horen. Door bij verschillende experts een offerte op te vragen weet je al snel veel meer.

Wat zijn de opbrengsten?

Natuurlijk is het ook slim om te kijken naar wat een zonnepanelen set je oplevert. Bekijk welke besparing je kunt realiseren op je stroomverbruik of de kosten voor het opwarmen van water. Het rendement is eigenlijk van een groter belang dan wat de zonnepanelen prijzen nu eigenlijk zijn.