Een elektriciteitsmeter maakt eigenlijk zo goed als altijd gebruik van een draaischijf. Wanneer een zonnepaneel meer stroom maakt dan dat je gebruikt dan loopt de meter zelfs terug. De opbrengst van de zonnepanelen wordt hierdoor vanzelf verrekend. De teruglever meter of een slimme meter is een digitale elektriciteitsmeter welke in twee richtingen werkt. Het meet de elektriciteit welke de zonnepanelen opwekt en ook de elektriciteit welke verbruikt wordt.

De juiste elektriciteitsmeter!
Het is natuurlijk belangrijk om een goede elektriciteitsmeter te hebben welke ook de opbrengst van de zonnepanelen goed weergeeft. Hierdoor is het mogelijk om ervoor te zorgen dat de zonne-energie ook daadwerkelijk een goed rendement gaat verzorgen voor je. De overcapaciteit van de zonnepanelen wordt immers terug geleverd aan het net en daar krijg je dan een vergoeding voor of wordt gesaldeerd met je verbruik.

Kwaliteit!
Kies voor de beste zonnepanelen en ook voor een goede elektriciteitsmeter wanneer je deze gaat vervangen. Vraag meerdere offertes op om zo een goed beeld van de kosten en de kwaliteit te krijgen. Een goede balans hierin is essentieel.