Het is verstandig om een aantal zaken te letten bij het kopen van een zonneboiler. Je moet je afvragen hoeveel vermogen je wilt aanschaffen en wat je budget is. Afhankelijk hiervan kun je een model uit kiezen.

Als je een plat dak hebt kun je op je dak klimmen en de exact maten van je dak bepalen. Bij een hellend dak kun je vanaf de grond bepalen hoeveel ruimte je hebt. Het is voor een zonneboiler installateur namelijk belangrijk om te weten hoeveel ruimte er op het dak is. De panelen zijn ongeveer zo een 100×165 cm en is het afhankelijk van de ruimte mogelijk om 1, 2 of 3 panelen op je dak te plaatsen. Deze panelen zijn qua grootte hetzelfde als zonnepanelen maar zien er anders uit. Bij een boiler loopt er een bepaald vloeistof door de panelen die door de zon opgewarmd worden. Er wordt verder ook geen problemen verwacht bij de plaatsing van de panelen, zoals een eventuele vergunning of iets dergelijks.

Hoeveel wil je per jaar besparen met een zonneboiler? Afhankelijk van je wensen kun je kiezen voor verschillende modellen die een bepaalde inhoud hebben. En bekijk wat je opties zijn wat betreft de kosten voor zo een systeem. Hoeveel heb je er voor over en hoe snel zou je het geld moeten terugverdienen? Een systeem kan je al voor zo een 3000 euro inclusief BTW kopen.