Er zijn een aantal verschillende vloerverwarming soorten. Eigenlijk kunnen we ze in twee categorieën indelen. Zo zijn er de droogbouw systemen en de natbouw vloerverwarming systemen. Graag bespreken we de verschillende verwarming soorten met je.

De droogbouw vloerverwarming soorten

De droogbouw systemen gebruiken een vlakke en stabiele ondergrond. Het grote verschil met het natbouw systeem is dat bij de natbouw de vloerverwarming in de cement wordt geplaatst. Bij droogbouw wordt er gebruik gemaakt van een noppenplaat. Hierdoor is het gemakkelijk om de vloerverwarming te monteren. Door de nieuwe technieken heeft de droogbouw vloerverwarming soorten de voorkeur boven de andere mogelijkheden. Een van de mogelijkheden is het gebruik van piepschuimplaten met daarin aluminium gebruikt.

Natbouwsystemen als een van de vloerverwarming soorten

Het is mogelijk om te kiezen voor een natbouw vloerverwarming soort. De buizen worden hierbij in de natte cement geplaatst. Het systeem is goedkoper dan een droogbouw vloerverwarming soort. Een nadeel is dat het een tot twee weken duurt voordat de cement droog genoeg is. Het verwarmen mag je pas na 7 tot 8 weken gaan doen. Natuurlijk is het mogelijk om dit proces iets te versnellen.

Een elektrische vloerverwarming (een droogbouw vloerverwarming soort)

Een van de populaire vloerverwarmingen is toch wel de elektrische vloerverwarming. Het wordt veel in de badkamers gebruikt. Het bestaat uit een warmwater vloerverwarming, kant en klare matten met zig zag patronen en ook dunnen geleidende folie voor onder de vloerbedekking. De kabels moeten altijd een aarding hebben. De folie heeft trouwens geen aarding. Dit is ook niet nodig.

Kies de soort welke bij jouw woning en budget past

Het is goed om bekend te raken met de verschillende vloerverwarming soorten. Op die manier kun je er een kiezen welke bij je woning past en ook bij jouw budget voor de vloerverwarming. Het is goed om de mogelijkheden te ontdekken en om voor de juiste vloerverwarming te kiezen.