Bij de meeste elektrische apparaten is het mogelijk om het maximale vermogen uit te drukken in Watt. Aangezien zonnepanelen ook watt opleveren wordt dit in kWh (kilowattuur) uitgedrukt. Het is goed om te weten hoeveel watt er opgeleverd wordt om zo in te kunnen schatten hoeveel stroom er opgewekt wordt en hoeveel er vervangen kan worden. Je weet dan of er nog apparatuur nodig is om extra stroom bij te kopen. De hoeveelheid zonlicht verandert echter continu. Het is daarom goed om rekening te houden met de Wattpiek. Het is het maximale vermogen hoeveel de zonnepanelen kunnen opleveren.

De juiste omstandigheden!

Het is goed te weten dat in Nederland niet altijd de optimale omstandigheden zijn om de meeste energie op te wekken en te krijgen van de zonnepanelen. Bekijk de mogelijkheden en zie hoe ook jij volop kunt genieten van de maximale opbrengst. In de markt rekent men met een factor van 0,85 om een goed beeld te krijgen van de kosten. Een wattpiek is dus 0.85 kWh. Als het dus gaat om 1000 wattpiek dan kunnen de zonnepanelen 850 kWh aan stroom opwekken.

Een gemiddeld huishouden!

Een gemiddeld huishouden heeft ongeveer 3.500 kWh aan stroom nodig. Een 2000 wattpiek zonnepaneel levert 1.700 kWh aan stroom op. Het zorgt dus voor ongeveer de helft van de behoefte.

Een goede berekening

Het is slim om te zorgen voor een goede berekening van het verbruik en gebruik van de zonnepanelen en stroom in je woning. Een expert kan het je vaak snel en goed voorrekenen om zo een goed beeld te krijgen van de kosten en ook van de mogelijkheden van zonnepanelen op jouw dak.

Wisselstroom

Een term welke je tegen zult komen als het over zonnepanelen gaat is de term wisselstroom. Zonnepanelen is de soort stroom welke je van een elektriciteit netwerk krijgt. Het is een elektrische stroom met periodiek een wisselende stroom richting. Het is de tegenhanger van gelijkstroom. Gelijkstroom zorgt voor een constante stroomrichting. De zonnepanelen hebben een omvormer nodig om de gelijkstroom om te zetten naar de benodigde wisselstroom.

Kies voor een goede omvormer!

Als je zonnepanelen gaat kopen dan is het belangrijk om een goede set omvormers te hebben. De omvormers zijn van belang om ervoor te zorgen dat er een goede vervorming ontstaat van de gelijkstroom welke door zonnepanelen opgewekt wordt naar wisselstroom welke belangrijk is om de elektrische apparaten in de woning te gebruiken.

Een goede offerte!

Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat je een goede prijs betaald voor je zonnepanelen en omvormers. Het is vervolgens ook belangrijk om ervoor te zorgen, dat alle stroom op de juiste manier wordt doorgezet. Alleen op die manier is het namelijk mogelijk om van de zonnepanelen gebruik te maken. Het biedt volop mogelijkheden!

Lees verder: zonnepanelen