Polyurethaan is een stof welke voor vele verschillende toepassingen wordt gebruikt. Het wordt onder andere gebruikt als een kunstmatig alternatief voor leer. Ook wordt het gebruikt bij de wielen van skateboards, een maagsonde, kit om te lijmen en in textiel als rekbaar materiaal in onder andere zwemkleren. Ook wordt het als kunststof op platen gebruikt. Het polyurethaan is erg slijtvast en tevens zeer soepel zonder snel te scheuren. In de bouw is dat een uitstekende combinatie om van dit sterke materiaal gebruik te maken. Vooral op plaatsen waar veel trillingen of beweging is kan men polyurethaan goed toepassen.

Enkele toepassingen van polyurethaan:

Polyurethaan kun je voor verschillende doeleinden gebruiken.

Polyurethaan wordt gebruikt op vele manieren. Het kent een groot aantal verschillende toepassingen welke we voor je opsommen:

  • Bouwisolatie
  • Isolatie voor diepvriezer
  • Auto onderdelen
  • Matrassen
  • Panelen van hout
  • Lijmen en kitten en andere kleefmiddelen
  • Schoenzolen
  • Sportkleding

Polyurethaan in de praktijk als bouwisolatie
Een uitstekende manier waarop polyurethaan ingezet wordt in het dagelijks leven is in je huis als isolatiemateriaal. Het op de juiste manier gebruiken van energie wordt steeds belangrijker voor ons. Door te kiezen voor polyurethaan als isolatie in gebouwen kan iedereen op een veilige, duurzame en betaalbare manier een steentje bijdragen aan een betere wereld. En natuurlijk is het ook prettig voor je energierekening! Om nog maar te zwijgen over het lekker warm houden van je woning in de winter. Of het koel houden van je woning in de zomer.

Polyurethaan wordt in de bouw ook veel ingezet in de bekende PUR spuit. Het polyurethaan dicht dan alle gaten en kieren op een uitstekende manier. Dit komt de isolatie natuurlijk ook ten goede.

Bekijk ook eens de volgende pagina’s over isolatie:

Isolatie algemene informatie
Collectief isoleren
Duurzame isolatie materialen
Tips
Ventilatie
Gezondheid en isolatie
Schimmelvorming
NEN-normen

Wat kost isolatie?

Isolatie offerte