Een vraag die veel mensen zich stellen is of het wel zinvol voor hen is om de kruipruimte te isoleren. Soms is het immers beter om te kiezen om de vloer te isoleren om meer warmte in het huis te houden. Het antwoord zit vaak in de vochtigheid van de kruipruimte. Het isoleren van de kruipruimte kun je het beste doen om minder vocht in de woning te krijgen. Heb je een vochtig huis? Een muffe lucht in de woonkamer of keuken? Dan kun je overwegen om de kruipruimte te gaan isoleren. Vaak zal het probleem dan verholpen zijn. Door een drogere lucht in je huis zal het sneller warm worden en heb je minder stookkosten. Een drogere lucht is ook veel gezonder voor je gezondheid. Het is dus verstandig om de mogelijkheden maar ook de gevaren te onderzoeken.

Wanneer is het interessant om je kruipruimte te gaan isoleren?
Ongeveer twintig procent van alle woningen in Nederland kampen met vochtproblemen. En deze problemen starten vaak in de kruipruimte. Je kunt een adviseur laten langskomen om de luchtvochtigheid te laten meten in je woning en in de kruipruimte. De isolatie adviseur zal je al snel kunnen adviseren of het verstandig is om de kruipruimte te gaan isoleren. Soms is dit niet nodig en kun je besluiten om de vloer te gaan isoleren.

Wat is het verschil tussen kruipruimte isolatie en vloerisolatie?
Bij kruipruimte isolatie wordt de isolatie op de vloer van de kruipruimte aangebracht. Op de zandbodem wordt een isolerend materiaal geplaatst. Vaak zijn dit isolatieparels of chips. Ook isolatie schelpen en isolatie matrassen worden regelmatig gebruikt.

Bij het isoleren van de vloer wordt er aan de onderkant van de vloer (ook in de kruipruimte) een isolerend materiaal aangebracht. Dit kan bijvoorbeeld een PUR laag zijn of een andere vorm van isolatie.

Soms is het verstandiger om iets meer geld uit te geven om op de lange termijn hier de vruchten van te plukken. Goedkoop kan immers duurkoop worden! Laat je vandaag nog vrijblijvend adviseren door contact op te nemen met isolatiebedrijven. Ga naar pagina offertes voor een vrijblijvende prijsopgave.

Kijk ook eens op deze informatie pagina’s:
Kruipruimte isolatie algemeen
Wat is een kruipruimte?
Kruipruimte isolatie voordelen
Zelf aanbrengen
Garantieregeling
Kruipruimte isolatie prijzen
Kruipruimte isolatie kosten
Kruipruimte isolatie offertes