Als je kiest voor vloerisolatie dan is het natuurlijk fijn om te weten hoe het werkt. Hoe werkt vloerisolatie nu eigenlijk? Is het ook geschikt voor ieder huis? En hoe wordt de vloerisolatie aangebracht?

De vloerisolatie onder je vloer
Als je kiest voor vloerisolatie dan zal je een isolerende laag aanbrengen aan de onderkant van de vloer. Dit gebeurt vanuit de kruipruimte door bijvoorbeeld een laag van PUR schuim tegen de onderzijde van de vloer te spuiten. Op die manier wordt het vocht en de koude geweerd uit de woning. Je zult een drogere woning krijgen en daardoor minder stookkosten.

Waar te beginnen als je voor vloerisolatie kiest?
Je zult moeten beginnen met het inspecteren van de woning en de kruipruimte. Is het mogelijk om vloerisolatie aan te brengen? Hoeveel vierkante meters vloerisolatie is er nodig en wat is het type vloer? Ook wordt er gekeken of er vochtige plekken zijn en of dit is op te lossen met vloerisolatie. Geef bij de inspectie ook aan waarom je graag vloerisolatie wilt hebben. Zo kan er voor het juiste materiaal en de beste oplossing gekozen worden. Bekijk ook pagina prijzen en garantie.

Het plaatsen van de vloerisolatie
Zorg dat de kruipruimte eenvoudig te bereiken is. Binnen een halve dag zal de vloerisolatie geplaatst zijn zonder enige vorm van verbouwing of het verbreken van de woning. Er worden slangen in de kruipruimte gelegd welke aangesloten zijn op twee tanks in de bus. Daarna wordt het PUR schuim aan de onderkant van de vloer gespoten in lagen tot het 5 centimeter dik is. Daarnaast wordt ook het ook op de randen gespoten. Als je PUR schuim kent dan weet je dat het ook zeer snel hard wordt. Binnen no-time zal er een mooie stevige isolerende laag onder je vloer zitten. Het PUR schuim zorgt wel voor wat stank welke na enige tijd verdwenen is uit het huis.

Nu kun je volop genieten van je vloerisolatie!

Wat kost vloerisolatie?
Op pagina offertes kun je vrijblijvend in contact komen met isolatie specialisten door gebruik te maken van onze gratis offerte service.

Heb je deze pagina’s al bekeken?
Vloerisolatie algemeen
Vloerisolatie RC waardes
Vloerisolatie voordelen
Vloerisolatie nadelen
Vloerisolatie rendement
Voor welke huizen?
Gebruikte materialen
Mogelijkheden en tips
Vloerisolatie prijzen
Vloerisolatie offertes